Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

zondag 11 juli 2004

Terugblik / vooruitblik

Het zit erop. De buit is binnen. Deze maand ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs.

Eigenlijk wel een gek gevoel. 18 jaar lang ben ik leerling en student geweest, en nu sta ik eindelijk op eigen benen. Eergisteren bij de afscheidsborrel op mijn LIO-school voelde ik ook echt dat ik op gelijke voet met mijn collega's stond, in plaats van dat ik de stagiair was die nog steeds dingen moet leren. Nu ben ik zover dat ik zelfstandig een klas kan draaien, en dat ik weet hoe ik kinderen moet begeleiden in hun ontwikkeling. Ik ben nu ťcht leerkracht basisonderwijs, en dat is een heel speciaal gevoel.

Als ik terug kijk op de afgelopen vier jaar, dan is het verbazend om te zien hoe ik gegroeid ben als leerkracht. Ik weet nog goed hoe ik op mijn eerste stagedag als jongen van 18 in de kleuterklas stond, terwijl die kleintjes me de oren van het hoofd kletsten. Ik zal nooit vergeten hoe de kleine Josefien op de vraag "hoe noem je iemand die het vuilnis op straat ophaalt?" antwoordde: "een zwerver!" Maar ik zal ook nooit vergeten wat mijn stagebegeleidster tegen mij zei: "je zit teveel achter een muur. Laat wat meer van jezelf zien." Ze twijfelde een beetje of ik wel geschikt was voor de klas, omdat ik toen nog erg gesloten was.

Maar wat heb ik daarna veel geleerd. In groep 5 kwam ik al veel meer los en kreeg ik een positieve beoordeling. En daarna de bovenbouwstage in groep 6/7/8... ik was bloednerveus, maar het was een geweldige tijd. En toen ik weer bij de kleuters kwam, hoe leuk ik het ook vond, wist ik waar mijn hart naar uitging. Ik ben een echte middenbouwmeester, die ook goed in de bovenbouw kon functioneren. Kleuters zijn voor mij niks.

En in het vierde jaar eindelijk mijn LIO. Eindelijk zelfstandig voor de klas. In het begin twijfelde ik erg aan mezelf: zou ik het wel kunnen? Maar het lukte me, met vallen en opstaan, met blunders en briljante momenten! En in de laatste drie weken, die ik volledig draaide, wist ik dat ik vier jaar geleden de juiste keus had gemaakt. Lesgeven is mijn passie, en lesgeven is wat ik wil doen.

Helaas heb ik volgend jaar geen eigen klas, maar ik ga wel een heleboel invalwerk doen om de routine te behouden. En ooit, volgend jaar of misschien later, kan ik eindelijk lesgeven aan mijn eigen klas. In ieder geval ben ik trots op mijn diploma en op wat ik bereikt heb. Ik ga nu lekker vakantie houden (waarbij ik mijn site ook niet heel veel zal updaten), en volgend jaar ga ik als (inval)leerkracht aan de slag. Ik heb er enorm veel zin.

Ik wens alle afgestudeerde leerkrachten heel veel succes in de onderwijswereld, en alle toekomstige leerkrachten heel veel succes bij jullie studie. Via deze site zal ik jullie zo goed mogelijk blijven helpen! En voor de komende weken: een heel fijne vakantie toegewenst!
zondag 11 juli 2004 @ 11:32:06


Reacties

Cor @ maandag 26 juli 2004 - 18:35:22

Ik heb helemaal nog niet gefeliciteerd. Hierbij dus. En veel succes met het vinden van een īechteī baan

Murena @ zaterdag 17 juli 2004 - 21:57:13

Gefelicteerd! Jammer dat je nu nog een echte baan hebt gevonden.. maar hou moed! De tijd is gewoon slecht en ooit krijgen de jongeren ook een kans :D Ik ga volgend schooljaar beginnen aan de 2 jarige deeltijd opleiding Pabo. Ik heb er echt zin in! Ik ben reuze enthousiast! Groet Murena

Jessi @ vrijdag 16 juli 2004 - 14:34:37

Van harte Geoffrey, je hebt het verdiend hoor! Raar om te lezen trouwens, dat jij alles al hebt afgerond waar ik in september aan ga beginnen...

Jolanda @ dinsdag 13 juli 2004 - 14:18:42

Geoffrey, als collega vind ik het leuk om je site zo nu en dan te lezen. Ga jij maar lekker genieten van een (welverdiende) vakantie...en daarna je idealen nastreven he! Jolanda

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2019  Geoffrey Reemer