Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

zondag 28 november 2004

Eigen klas vs. eigen luxe bureau

Mijn eerste maand bij AmbraSoft zit er alweer op. En ik heb deze maand veel na moeten denken of dit echt bij me past. Ik heb namelijk ook een aanbieding gekregen van een Jenaplan-school om daar vanaf januari te komen werken. De vraag rijst dan al snel: wat wil ik op dit moment het liefst? Een eigen klas of een eigen luxe bureau?

Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb bij AmbraSoft. Het is leuk om leerkrachten en thuisgebruikers te helpen bij het gebruik van onze software, en om problemen op te lossen. Ik heb ook een fijne eigen werkplek met luxe bureau, turbo-pentium-computer, printer en eigen telefoon, en natuurlijk ook gezellige collega's. Bovendien kan ik nog zoveel andere dingen naast het helpdesk-werk doen. In principe ben ik degene die bepaalt hoe ik groei in het bedrijf. Ik heb bijvoorbeeld in mijn eerste maand al een "knowledge-base" opgezet (database met een hele hoop problemen en de bijbehorende oplossingen, zodat ik binnen 10 tellen de juiste oplossing aan kan dragen). Verder heb ik een compleet "bug tracking systeem" gemaakt (communicatie-systeem voor de programmeurs zodat ze fouten, vraagstukken en mogelijkheden in onze programma's aan elkaar door kunnen geven). En op mijn "nog te doen" lijstje staat nog het reorganiseren van de administratie en het ontwerpen van multimedia-presentaties voor ons komende schoolpakket. Je ziet: ik hou mezelf wel bezig met dingen die ik echt heel leuk vind.

Aan de andere kant: ik heb toch geleerd om les te geven? Moet ik dan niet elke goede kans die op mijn pad komt met beide handen aangrijpen? Zo snel mogelijk voor de klas staan? "Mijn hart ligt bij het onderwijs" heb ik altijd gezegd. En er gaat toch niets boven het geven van een goede les aan een groep kinderen die aan je lippen hangen?

Kan wel zijn, maar ik ben nu bezig met iets wat ik anders nooit gedaan zou hebben. Ik heb nu de kans om eens te kijken hoe ICT en onderwijs elkaar omarmen, en mijn ICT-vaardigheden ťcht eens uit te breiden (op de PABO krijg je dat maar mondjesmaat). Ik voel me goed, ik heb het naar mijn zin, en dat onderwijs... ach dat komt nog wel. Volgend jaar. Of het jaar daarop. Of het jaar daarop. Ik laat het lekker op me afkomen en ik zie gewoon wel.
zondag 28 november 2004 @ 16:43:41


Reacties

Louis Brouwer @ dinsdag 5 april 2005 - 18:39:43

Na ruim 20 jaar kwam ik in het onderwijs te werken. Daarvoor was het niet mogelijk omdat er geen banen waren in het onderwijs. Maar.......het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.....Het is wel heeeel zwaaaar om na zo'n lange tijd weer voor de klas te staan. Van de andere kant " er gaat toch niets boven het geven van een goede les aan een groep kinderen die aan je lippen hangen?" Als je de kans hebt om nu het onderwijs in te gaan, go for it! Hoe ouder je wordt.....hoe zwaarder...... Werken in het onderwijs is echt topsport .........

Geoffrey @ vrijdag 24 december 2004 - 09:29:29

Vooralsnog wel, waarde collega. Maar pas op... het bloed kruipt toch altijd waar het niet gaan kan ;-).

Cees Langedijk @ donderdag 23 december 2004 - 19:27:25

Goeie gedachte, Geoffrey. Blijf maar lekker zitten, waar je zit! Gaat wel goed!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2019  Geoffrey Reemer