Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk Lesideeën Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn Ideeënregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

donderdag 20 januari 2005

Brok in mijn keel

Onderwijs is een emotionele zaak, met goede dagen en slechte dagen. Pieken en dalen. Soms moet je echt keihard knokken om te bereiken wat je met je leerlingen wilt bereiken, maar er zijn absoluut ook momenten dat je al die ontberingen voor lief neemt, omdat je wéét waar je het voor doet.

Eén van die momenten staat letterlijk in het afscheidsmapje, dat ik van mijn groep 6/7 aan het eind van mijn LIO-stage kreeg. Alle leerlingen hadden een afscheidsgroet gemaakt met een leuk tekeningetje en een wens erbij. Daar was ik al heel erg blij mee. Maar één van mijn leerlingen, Marc, had pas echt iets prachtigs gemaakt. Ik vond dat zo mooi, dat ik dat graag even aan jullie wil laten zien.Toen ik dat zag kreeg ik pas echt een brok in mijn keel. Ik kon echt zien dat Marc ontzettend zijn best had gedaan om iets moois te maken voor mij. En sommige dingen sloegen ook echt op mij "Oja" en "kompjoeteren", of "ben jij al meester?". Dat was voor mij wel een afspiegeling van de mooie relatie die ik met die klas had.

Telkens als ik met aankomende leerkrachten praat over het vak, praat ik graag over dit soort momenten. Het beroep van leerkracht is één van de zwaarste beroepen, maar ik denk dat dit verhaal wel aantoont dat het ook één van de dankbaarste beroepen is.
donderdag 20 januari 2005 @ 22:32:53


Reacties

Jessica @ donderdag 9 februari 2006 - 20:06:05

Inderdaad wel heel erg lief! Hij moet het dan ook erg naar zijn zin hebben gehad bij jou in de klas! Zelf had ik ook een enorm leuke LIO- stage klas. Ik vond het jammer dat ik daar niet kon blijven (op die school), maar her en der moest gaan invallen. Maar: de leuke herinneringen houd je!

geertje @ zaterdag 14 januari 2006 - 13:11:47

ja echt, hier doe je het voor.. had het zo ook, ook zoiets,, maar dan.. je bent een superjuf en kom snel terug.. *smelt*...

Cristel @ dinsdag 9 augustus 2005 - 22:00:09

Wow, wat zijn kinderen toch af en toe ontzettend mooi en intens. Ik heb ook net mijn LIO afgerond. Overladen met kado's. Het allermooiste wat ik me nu herinner was een tekst in een vriendenboekje: "Mijn liefste wens: Dat ik u nog een keer terug zie!" Komend jaar wordt zwaar, mijn eerste jaar en in het speciaal onderwijs. Maar ik ga er 100% voor. Ik ben nergens zo gedreven voor als voor het onderwijs... Zal deze site nog vaak bezoeken! top! groetjes crizzy.web-log.nl

Tal @ dinsdag 1 maart 2005 - 21:56:59

Inderdaad, dit is waar je het voor doet! Heel gaaf. Het brengt mij meteen op het idee om het gave afscheidscadeau van mijn groep 8 met foto op mijn weblog te plaatsen..

Linda ( linniepinnie van forum) @ vrijdag 21 januari 2005 - 16:35:36

Wat ontzettend leuk! Dit is inderdaad één van de vele dingen waar je het voor doet! Nog geen spijt van je keus dat je niet voor de klas staat? Succes met alles!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2018  Geoffrey Reemer