Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

zaterdag 16 april 2005

Klassenmanagement op de computer... kan dat?

Ik loop al een tijdje rond met een plan... gewoon zomaar een ideetje dat bij me opkwam. In mijn werk bij softwarebedrijf AmbraSoft heb ik het uitstekend naar mijn zin, maar het is wel jammer dat ik nu voor het onderwijs niet zo heel veel kan doen. Het zou mij wel heel leuk lijken om zelf een projectje te starten, en echt eens een goed computerprogramma te programmeren waar leerkrachten iets aan hebben.

Waar ik vooral aan zit te denken is een programma waarmee jullie in je klas jullie klassenmanagement en zorgverbreding goed kunnen administreren. Ik heb hier al zelf wat ideeŽn voor. De volgende functies wil ik in ieder geval inprogrammeren:

- Documenteren van leerlinggegevens;
- Overzichtelijke voortgangslijsten voor leerlingen maken op basis van ingevoerde resultaten;
- Eenvoudig opstellen van handelingsplannen;
- Observatielijsten en sociogrammen maken, verwerken en resultaten duidelijk weergeven;
- Leerkracht-agenda;
- Weekplanner en jaarplanner;
- en nog veel meer.

Mijn idee is dus om een totaalpakket te maken, waarin leerkrachten op groepsniveau alles bij kunnen houden. Of het me echt zal lukken om dit voor elkaar te krijgen weet ik niet, maar het is het proberen waard. Het uiteindelijke product zal op mijn website komen (tenzij het echt zů professioneel wordt dat er een grote markt voor is), en ik zal ook een apart gedeelte van mijn website inruimen voor nieuws over ontwikkelingen rondom dit project. Ik ben zelf best wel enthousiast om hieraan te beginnen.

Wat ik graag van jullie zou willen weten is: wat zouden jullie graag in zo'n pakket willen zien? Welke mogelijkheden missen jullie nu nog in software voor leerlingadministratie? En wat zijn volgens jullie belangrijke dingen om in overweging te nemen?

Ik hoor jullie reacties graag. Op dit moment is het nog maar een idee, maar volgens mij is hier best wel wat van te maken.
zaterdag 16 april 2005 @ 14:53:20


Reacties

Cor @ maandag 6 maart 2006 - 11:23:29

Geoffrey. denk aan Dotcom die hebben natuurlijk dat ingebouwd in hun systeem

Jan @ vrijdag 6 januari 2006 - 16:57:59

Beste meester, ik ben zelf ook vrij handig met de computer en heb voor mijzelf en voor onze school ook al menig excel werkblad gemaakt waar mee wij onze cijfers uit kunnen rekenen. Zo hebben wij bijvoorbeeld al wat voor Taal actief en voor De wereld in getallen. Ook mijn andere cijfers doe ik via de computer. Toch lijkt mij dit programma erg goed. Mocht je vraagjes hebben 2 weten meer dan 1.

Herman @ dinsdag 4 oktober 2005 - 20:02:15

Hallo Geoffrey, prima idee om zoiets te ontwikkelen. Af en toe probeer ik ook eens iets met cijferlijsten in exel, waarbij gemiideldes worden uitgerekend,onvoldoendes automatisch rood kleuren en cijfers worden berekend aan de hand van het aantal fouten die je invoert, maar erg overzichtelijk is dat nog niet allemaal. Ook die agenda lijkt me prachtig en ook dat je prer leerling ook overzichten kunt uitdraaien Veel suuces. Misschien een tip: kijk ook eens bij Digirapport.

Geoffrey @ dinsdag 27 september 2005 - 21:23:23

Bedankt voor jullie reacties. Op dit moment ben ik op mijn werk bezig om echt "op niveau" te leren programmeren... wat ik kan gebruiken in dit project. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor ik echt iets op poten heb, maar het plan is er nog steeds ;-).

Jack Nowee @ maandag 26 september 2005 - 20:43:35

Hoi Geoffrey, Een fantastisch plan. Ik hoop dat het je lukt. Zoals al eerder werd aangegeven: Kijk ook eens wat er al is. Ook ik ben vol verwachting! Groeten, Jack

joke @ woensdag 21 september 2005 - 21:41:58

Prachtig idee. Dan ben je van al deze formulieren af en doe je het per computer. Heel handig als je dat voor elkaar krijg. Alvast bedankt Geoffrey

susan @ zaterdag 27 augustus 2005 - 20:47:28

Ik ben benieuwd. het lijkt me een geweldig plan. Ik wacht met smart.....

Frederique @ donderdag 30 juni 2005 - 20:06:02

Wil het een beetje lukken? Ik ben erg benieuwd!

Chantal Taal @ maandag 27 juni 2005 - 19:21:37

Hallo Geoffrey, Het lijkt me als eerst geweldig als je dit programma werkelijk kunt ontwerpen. Binnen ťťn klik alles binnen handbereik. Wat mij werkelijk heerlijk lijkt is dat je de cijfers kunt invoeren en dat het programma het gemiddelde uit kan rekenen. Dat je een tabblad per vakgebied maar ook per leerling met alle gegevens uit kunt draaien. Ook lijkt het me prettig om een soort houvast te creeŽren door bijvoorbeeld een soort wekker te hebben die aangeeft waar ik aan moet denken, dan denk ik aan bijvoorbeeld een handelingsplan evalueren etc. Ik ben benieuwd. In elk geval heel veel succes! Groet Chantal Taal

Klato @ zaterdag 23 april 2005 - 13:25:45

Je kunt eens kijken op www.klato.nl Dit is een administratieprogramma dat is ontwikkeld door een Leerkracht.

Marije @ vrijdag 22 april 2005 - 18:22:02

Wat een uitgebreid idee. Het klinkt heel mooi en erg bruikbaar, dus veel succes ermee!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2019  Geoffrey Reemer