Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

vrijdag 25 augustus 2006

De tweesprong en het afscheid

Het leek allemaal zo vastomlijnd. Mijn carriŤre stond vast: na vier jaar PABO zou ik fijn les gaan geven aan een eigen klas. Maar na mijn studie liep het helemaal anders. Ik kreeg de kans om iets heel anders te doen: meehelpen bij het ontwikkelen van hoogwaardige schoolsoftware. In deze nieuwe baan ben ik nieuwe uitdagingen aangegaan, en ik ben heel erg betrokken geraakt bij de turbulente wereld van de ICT. Zozeer zelfs, dat ik mezelf al een hele tijd afvraag of ik Łberhaupt nog wel voor de klas wil gaan staan.

Ik voel mezelf bevoorrecht dat ik van twee van mijn grootste passies, kinderen en ICT, zoveel heb mogen ervaren. Zowel in het onderwijs als in de ICT-wereld heb ik veel gezien en heel veel indrukken opgedaan. Maar de tweesprong komt eraan: het wordt tijd voor mij om te kiezen, en een nieuwe weg in te slaan. En ik heb mijn keuze gemaakt.

Ik vond lesgeven altijd heerlijk... op de korte termijn althans. Het werken met kinderen gaf me veel voldoening en ik vond het fijn als ik - met veel moeite - toch een band met kinderen op wist te bouwen. Maar toch miste er iets, en het duurde even voor ik wist wat dat was. Ik miste het scheppende element. Ik wil mijn creativiteit gebruiken om zelf dingen te maken waar anderen iets aan hebben. Pas in mijn nieuwe baan, waarin ik een aantal ontzettend leuke projecten heb opgezet en voltooid, merkte ik pas hoe leuk ik dat vond. Het maken van websites, het programmeren van stukjes software en het nadenken over de vraag wat voor dingen nu echt nuttig zouden zijn voor kinderen en leerkrachten.. daar ligt mijn passie.

Ik heb dus besloten om het lesgeven zelf achter me te laten, en me te focussen op de ICT-wereld. Ik bedenk al een lange tijd geen nieuwe lessen meer, dus mijn website wordt ook niet meer geupdated. Natuurlijk blijft de site online: er staat genoeg materiaal op waar leerkrachten iets aan hebben. Maar ik ga hem niet meer updaten.

Wat ik nu ga doen? Ik blijf lekker werken, en als ICT-specialist mijn bijdrage leveren aan de toepassing van ICT in het onderwijs. Daarnaast heb ik ook een aantal leuke ideeŽn voor ICT-projecten voor kinderen, die ik graag een keer wil realiseren. We hebben nog maar het topje van de mogelijkheden beroerd en ik kan niet wachten om deze nieuwe wereld helemaal te verkennen.

Ik bedank alle leerkrachten die hebben bijgedragen aan mijn website, en ook alle bezoekers die me steeds weer motivatie hebben gegeven om door te gaan, heel hartelijk. Ik vond het geweldig om jullie te helpen met het verzinnen van leuke lessen en met het omgaan met onderwijssituaties. Ik geef de fakkel door aan de nieuwe generatie leerkrachten, die ongetwijfeld al staan te trappelen van ongeduld.

"I bid you all a very fond farewell."

Geoffrey

vrijdag 25 augustus 2006 @ 23:22:22


Reacties

Els @ woensdag 24 januari 2007 - 20:15:06

Spijtig dat ik je site nu pas ontdekt heb! Knap dat je die stap durft te zetten. Ik sta zelf al vele jaren voor de klas en ben heel blij te mogen grasduinen in jouw werk! Succes!

Marjolein @ dinsdag 23 januari 2007 - 22:13:53

Enerzijds jammer, maar anderzijds wil ik je zeker feliciteren met de keus van deze nieuwe weg, succes ermee en ik hoop dat je je draai snel zult vinden!

peter @ donderdag 18 januari 2007 - 20:14:11

Zo zie je maar, het leven kan soms een vreemde draai maken. Ik ben 46 jaar en sinds ťťn jaar leraar na jaren politie. Veel geluk in je nieuwe baan en we zullen de site zeker gaan missen. Oh ja, en we hadden al zo weinig mannen voor de klas...........eeuwig zonde.

Ask_me @ woensdag 3 januari 2007 - 17:50:17

Er is wel iets dat zeker is en dat is de DOOD! Tenzij iemand zegt dat hij/zij voor eeuwig leeft??? I don't think soooo

MariŽlle @ dinsdag 2 januari 2007 - 17:13:59

Jammer dat je ermee stopt, ik heb altijd erg veel aan je site gehad!!! Heel veel succes met je nieuwe baan, je volgt je hart en dat is het belangrijkste!! Bedankt in ieder geval voor je lessen! En succes als ICT-er. Groetjes MariŽlle

tiny bruijkers @ dinsdag 19 december 2006 - 17:09:12

Hoi Geoffrey, Veel succes met jen nieuwe baan. Ik hoop dat je veel nieuwe ideeŽn op software kunt zetten voor het b.o.

@ zondag 17 december 2006 - 19:55:09

Ik kwam per toeval op je site terecht. Ik ben op mijn 40e nog de pabo gaan doen. Jammer dat je stopt, maar geweldig dat je je hart volgt! Heel erg bedankt voor je leuke lessuggesties. Ik hoop er nog veel gebruik van te kunnen maken.

carla @ woensdag 11 oktober 2006 - 14:55:40

Als 2e jaars deeltijdpabostudent ben ik heeeeel blij dat je site wel blijft bestaan. Ik heb er al heel veel ideeen afgehaald. Mocht je hem toch nog willen uploaden. Wij hebben een ICT opdracht dit jaar, om een sprekend prentenboek te maken. sluit helemaal aan bij je nieuwe baan Veel succes en maak voor "ons" maar mooie ICT voor de kinderen

Peggy Coutinho @ zondag 1 oktober 2006 - 20:53:42

Bedankt!!!!!!! Voor je mooie site en je goede ideeŽn. Heel veel succes in je verdere leven en ga voor al je doelen. Nogmaals bedankt. Groetjes Peggy

Leonore @ maandag 25 september 2006 - 12:47:22

En als je de kinderen mist kun je altijd bij ons in Breda terecht. Groetjes namens de Stichting Zomerkampen Breda, Leonore

@ dinsdag 5 september 2006 - 17:03:06

Wat vervelend voor ons dat we geen handige tips meer kunnen krijgen. Twee huilende leerkrachten

Joery @ dinsdag 29 augustus 2006 - 15:27:36

Als ICT-er in opleiding en aankomend leerkracht kan ik je keuze alleen maar toejuichen. Ik zie zelf hoe hard ICT nodig is in het onderwijs en we hebben gewoon meer mensen zoals jou nodig, misschien nog wel meer als in het onderwijs zelf. Veel succes en hopelijk zien we binnekort producten van je verschijnen.

Monique Paauw @ zondag 27 augustus 2006 - 15:25:39

Fijn dat je nu een keuze hebt kunnen maken, maar wel jammer dat er een leerkracht verloren gaat. Het is geweldig dat er mensen zijn die ons ondersteunen met het lesgeven zoals ambrasoft doet. (maak er graag gebruik van) Maar juist mensen die passie hebben voor de kinderen het lesgeven en zijn zo nodig. Succes met al je werk bij bij ambrasoft en ik kijk uit naar je ideeŽn. Groetjes Monique

Ferry @ zaterdag 26 augustus 2006 - 11:15:31

Super goed dat je je roeping hebt gevonden. Zo zie je maar dat niets vast staat. Ik heb eerst dierenverzorging gedaan en nu pabo op mijn 32ste. Jammer dat er weer een vent minder voor de klas staat. bedankt voor de lessen op je site Succes als ICT'er

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2018  Geoffrey Reemer