Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk Lesideeën Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn Ideeënregister

Geoffreys nieuwste project:

Weblog

Weblogs worden steeds populairder, maar weblogs die gaan over kinderen en lesgeven zijn er nog niet zoveel. Daarom zal ik op deze pagina regelmatig posten wat ik op scholen en bij mijn huidige werkgever AmbraSoft allemaal beleef en waar ik tegenaan loop. Misschien lezen jullie wel iets herkenbaars waar je zelf iets aan hebt. Reacties worden op prijs gesteld!

N.B: Uit privacy-overwegingen worden namen van kinderen, collega's, bekenden en andere betrokkenen gefingeerd.

Pagina: 1 | 2 | 3 | Volgende

vrijdag 25 augustus 2006

De tweesprong en het afscheid

Ik voel mezelf bevoorrecht dat ik van twee van mijn grootste passies, kinderen en ICT, zoveel heb mogen ervaren. Zowel in het onderwijs als in de ICT-wereld heb ik veel gezien en heel veel indrukken opgedaan. Maar de tweesprong komt eraan: het wordt tijd voor mij om te kiezen, en een nieuwe weg in te slaan. En mijn keuze houdt in, dat ik helaas deze website vaarwel moet zeggen. https://www.noktashop.org/

lees verder

vrijdag 25 augustus 2006 @ 23:22:22 - 14 reactie(s)

zaterdag 16 april 2005

Klassenmanagement op de computer... kan dat?

Ik loop al een tijdje rond met een plan... het zou mij heel leuk lijken om een project te starten om een goed computerprogramma te ontwikkelen, waarmee jullie in je klas jullie klassenmanagement en zorgverbreding goed kunnen administreren. Mijn vraag is nu: wat zouden jullie eigenlijk graag in zo'n programma willen zien?

lees verder

zaterdag 16 april 2005 @ 14:53:20 - 11 reactie(s)

donderdag 20 januari 2005

Brok in mijn keel

Onderwijs is een emotionele zaak, met goede dagen en slechte dagen. Pieken en dalen. Soms moet je echt keihard knokken om te bereiken wat je met je leerlingen wilt bereiken, maar er zijn absoluut ook momenten dat je al die ontberingen voor lief neemt, omdat je wéét waar je het voor doet. En één van die momenten staat letterlijk in het afscheidsmapje, dat ik van mijn groep 6/7 aan het eind van mijn LIO-stage kreeg.

lees verder

donderdag 20 januari 2005 @ 22:32:53 - 5 reactie(s)

zondag 28 november 2004

Eigen klas vs. eigen luxe bureau

Mijn eerste maand bij AmbraSoft zit er alweer op. En ik heb deze maand veel na moeten denken of dit echt bij me past. Ik heb namelijk ook een aanbieding gekregen van een Jenaplan-school om daar vanaf januari te komen werken. De vraag rijst dan al snel: wat wil ik op dit moment het liefst? Een eigen klas of een eigen luxe bureau?

lees verder

zondag 28 november 2004 @ 16:43:41 - 3 reactie(s)

zondag 31 oktober 2004

ICT heeft mijn toekomst

Computers en internet... dat is toch iets voor nerds met jampotglazen, of IT-ers die de hele dag niks anders doen dan praten over bits en bytes, of voor de lol hun schijf defragmenteren? Nou, laat mij dan maar zo'n IT-nerd zijn, want morgen begin ik aan een nieuwe baan bij softwarebedrijf Ambrasoft.

lees verder

zondag 31 oktober 2004 @ 16:02:57 - 6 reactie(s)

donderdag 16 september 2004

Het gevaar van ervaring

Ik heb gesolliciteerd op een ontzettend leuke school, voor een baan in groep 6. Vandaag kreeg ik het bericht dat ik het helaas niet geworden ben. De hele sollicitatie-commissie vond me een ontzettend enthousiaste, zorgzame en creatieve leerkracht, maar uiteindelijk viel de keuze op een leerkracht die al zes jaar ervaring in de midden- en bovenbouw had. Ik kan deze motivatie begrijpen en accepteren, maar ik vraag mezelf toch af... is veel ervaring écht wel goed?

lees verder

donderdag 16 september 2004 @ 18:56:03 - 5 reactie(s)

donderdag 9 september 2004

De leerkrachten-community

Ik weet zeker dat iedere leerkracht of PABO-student in zijn carrière minstens één briljante les gegeven heeft. Zo'n les die je helemaal zelf hebt uitgedacht. Zo'n les die lef toont. Zo'n les die volstrekt vernieuwend is. Zo'n les die tot je eigen stomme verbazing geweldig uitpakte. En als je die les gegeven hebt, wat gebeurt er dan mee? Blijft hij in je map stof verzamelen, of raakt hij op je computer ondergesneeuwd door al die andere bestanden? Of ben jij bereid jouw superidee te delen met andere leerkrachten, zodat andere kinderen op andere scholen er ook van kunnen profiteren?

lees verder

donderdag 9 september 2004 @ 13:35:47 - 5 reactie(s)

vrijdag 20 augustus 2004

Twee weken zomerkamp

Dit heeft wat minder met onderwijs te maken, maar het is toch iets wat voor mij een onvergetelijke ervaring was. Ik wil het daarom ook als tip meegeven aan jullie: ga eens op zomerkamp!

lees verder

vrijdag 20 augustus 2004 @ 00:39:12 - 5 reactie(s)

zondag 11 juli 2004

Terugblik / vooruitblik

Eigenlijk wel een gek gevoel. 18 jaar lang ben ik leerling en student geweest, en nu sta ik eindelijk op eigen benen. Eergisteren bij de afscheidsborrel op mijn LIO-school voelde ik ook echt dat ik op gelijke voet met mijn collega's stond, in plaats van dat ik de stagiair was die nog steeds dingen moet leren. Nu ben ik zover dat ik zelfstandig een klas kan draaien, en dat ik weet hoe ik kinderen moet begeleiden in hun ontwikkeling. Ik ben nu écht leerkracht basisonderwijs, en dat is een heel speciaal gevoel.

lees verder

zondag 11 juli 2004 @ 11:32:06 - 4 reactie(s)

dinsdag 1 juni 2004

Wat nou lerarentekort?!

De afstudeergroep van dit jaar zal het ongetwijfeld wel herkennen. Vier jaar geleden werden we lekker gemaakt met kreten als "baangarantie" en "gigantisch lerarentekort". Maar nu we bijna klaar zijn, en ons helemaal suf solliciteren, blijkt er geen werk voor ons te zijn. Wat nou "lerarentekort"?

lees verder

dinsdag 1 juni 2004 @ 12:57:30 - 21 reactie(s)

Pagina: 1 | 2 | 3 | Volgende

Copyright ©2003-2018  Geoffrey Reemer