Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Weblog

Weblogs worden steeds populairder, maar weblogs die gaan over kinderen en lesgeven zijn er nog niet zoveel. Daarom zal ik op deze pagina regelmatig posten wat ik op scholen en bij mijn huidige werkgever AmbraSoft allemaal beleef en waar ik tegenaan loop. Misschien lezen jullie wel iets herkenbaars waar je zelf iets aan hebt. Reacties worden op prijs gesteld!

N.B: Uit privacy-overwegingen worden namen van kinderen, collega's, bekenden en andere betrokkenen gefingeerd.

Pagina: Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende

zondag 11 juli 2004

Terugblik / vooruitblik

Eigenlijk wel een gek gevoel. 18 jaar lang ben ik leerling en student geweest, en nu sta ik eindelijk op eigen benen. Eergisteren bij de afscheidsborrel op mijn LIO-school voelde ik ook echt dat ik op gelijke voet met mijn collega's stond, in plaats van dat ik de stagiair was die nog steeds dingen moet leren. Nu ben ik zover dat ik zelfstandig een klas kan draaien, en dat ik weet hoe ik kinderen moet begeleiden in hun ontwikkeling. Ik ben nu ťcht leerkracht basisonderwijs, en dat is een heel speciaal gevoel.

lees verder

zondag 11 juli 2004 @ 11:32:06 - 4 reactie(s)

dinsdag 1 juni 2004

Wat nou lerarentekort?!

De afstudeergroep van dit jaar zal het ongetwijfeld wel herkennen. Vier jaar geleden werden we lekker gemaakt met kreten als "baangarantie" en "gigantisch lerarentekort". Maar nu we bijna klaar zijn, en ons helemaal suf solliciteren, blijkt er geen werk voor ons te zijn. Wat nou "lerarentekort"?

lees verder

dinsdag 1 juni 2004 @ 12:57:30 - 21 reactie(s)

vrijdag 21 mei 2004

nokta sex shop

lees verder

vrijdag 21 mei 2004 @ 23:49:06 - 3 reactie(s)

donderdag 8 april 2004

Vingerhaken

Je valt in de onderwijs-business van de ene verbazing in de andere. Op dit moment hebben de jongens in mijn klas namelijke een nieuwe hobby. Het heeft niet te maken met Spinners, skaten of elkaar in elkaar slaan.... maar met vingerhaken!

lees verder

donderdag 8 april 2004 @ 13:33:20 - 2 reactie(s)

donderdag 25 maart 2004

Op zoek naar signalen

Ik ben zo'n leerkracht die steevast als goede voornemen heeft om de veiligheid in de klas te waarborgen (zie ook mijn artikel over pesten in de sectie Lespraktijk). Boven mijn bed hangt een vel papier met de boodschap "Ieder kind moet met plezier naar een veilige school kunnen gaan!" En als ik hoor dat een kind al jarenlang gepest is, zonder dat de leerkracht het opgemerkt heeft, vraag ik me altijd af: "hoe kun je zoiets in vredesnaam nou niet opmerken?!" Tot afgelopen maandag.

lees verder

donderdag 25 maart 2004 @ 17:40:27 - 1 reactie(s)

woensdag 17 maart 2004

Dat zijn nou mijn kinderen!

Dat zijn nou die momenten dat ik weet waarvoor ik het voor de klas sta. Het is zo ontzettend mooi als je een goede relatie hebt met je kinderen. Tuurlijk, op sommige momenten zou ik een paar van die mormels wel achter het behang kunnen plakken. Maar over het algemeen overheerst het gevoel: dat zijn nou mijn kinderen! En ik ben blij dat ik ze in mijn klas heb :-)!

lees verder

woensdag 17 maart 2004 @ 19:38:31 - 1 reactie(s)

donderdag 4 maart 2004

Puzzel je mee met de nieuwe klassenindeling?

Een blanco vel papier kijkt me uitdagend aan. Ik kauw op de achterkant van mijn potlood, en dan begin ik te tekenen. Met dunne lijnen schets ik tafeltjes... veel tafeltjes. Aan de rechterkant een groepje van 6 en een groepje van 5. In het midden komen twee groepjes van 4 en links ook twee groepjes van 4. Dat lijkt me wel wat: de kinderen van groep 6 kunnen heel goed in iets grotere groepen werken, maar voor groep 7 heb ik toch liever groepjes van 4. Okť, het eerste deel is volbracht.

lees verder

donderdag 4 maart 2004 @ 19:31:30 - 2 reactie(s)

woensdag 25 februari 2004

Schoolproject... poeh poeh!

Projectonderwijs leek mij altijd zo leuk en interessant om te doen, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat het mij behoorlijk tegengevallen is. Het grootste probleem waar ik mee zat was het feit dat de hele structuur van de dag weg was. Zo'n beetje alle vakken waren geschrapt, en eigenlijk wisten de kinderen ook niet zo goed meer waar ze aan toe waren door al die nieuwe dingen. En wat doe je bijvoorbeeld met maar ťťn drumstel in je klas en 27 kinderen die er allemaal op willen spelen?

lees verder

woensdag 25 februari 2004 @ 15:09:07 - 1 reactie(s)

donderdag 22 januari 2004

Dat komt me bekend voor!

Vandaag hoorde ik een nogal sterk verhaal van een medestudente. Ze was per toeval op mijn site terechtgekomen, en ze zag daar mijn leerlijn jeugdliteratuur voor groep 6 en 7. Ze vertelde me dat een andere student die leerlijn als specialisatieopdracht had gepresenteerd, met exact dezelfde opbouw, werkbladen, lessen en verantwoording erbij!

lees verder

donderdag 22 januari 2004 @ 16:05:08 - 3 reactie(s)

woensdag 14 januari 2004

Toetsweek... argh!

Toen ik tussen de middag met schorre stem uitgeteld in de lerarenkamer zat, kon ik alleen maar denken: "ik zal blij zijn als die toetsweek voorbij is!"

lees verder

woensdag 14 januari 2004 @ 07:48:17 - 2 reactie(s)

Pagina: Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende

Copyright ©2003-2018  Geoffrey Reemer