Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

woensdag 7 januari 2004

Pluim van de week

Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar allemaal! Het moet me meteen even van het hart dat ik het fantastisch vind dat zoveel mensen mijn site bezoeken, en ook de leuke reacties die ik krijg stimuleren mij heel erg om deze site te blijven updaten met nieuwe ideeŽn! In het nieuwe jaar zal ik hier ook zeker mee doorgaan.

Sinds 5 januari loop ik LIO-stage in groep 6/7. Ik heb het heel erg naar mijn zin, hoewel ik afgelopen maandag wel ontzettend last had van plankenkoorts. We hadden de hele klas omgegooid, omdat de kinderen dan echt het gevoel van "iets nieuws" zouden hebben. Ook hadden we een aantal nieuwe dingen bedacht. Eťn hiervan was de Pluim van de week. Als een kind in een week iets heel goeds doet, kan hij de Pluim van week krijgen. Hij staat dan een weeklang een beetje in het zonnetje.

Deze week was ik erg te spreken over Nick. Dat is een jongetje uit groep 6, waar ik het afgelopen halfjaar waarin ik mijn oefenstage deed al heel wat mee te stellen had gehad. Er ging geen dag voorbij of ik moest hem wel waarschuwen. Maar maandag en dinsdag ging het ineens zo goed. Hij deed goed mee, ik hoefde niet te waarschuwen... ik had gewoon een heel andere Nick in de klas!

Dit is een moment dat je als leerkracht moet grijpen. Na schooltijd heb ik Nick gevraagd of ik hem heel even kon spreken. Hij keek een beetje argwanend, van "wat heb ik nou weer fout gedaan?", maar toen hij bij me zat zei ik tegen hem: "Nick, ik vind dat jij gisteren en vandaag heel goed je best hebt gedaan, en ik vind het ook geweldig dat ik je helemaal niet heb moeten waarschuwen. Ga zo door!" En je zag dat koppie meteen stralen, en hij zei "bedankt!"

Mijn nominatie voor de Pluim van week gaat dan ook naar Nick, als hij het vol kan houden. Maar wat ik wil zeggen is: kinderen waar je problemen mee hebt, kunnen ook weleens goede momenten hebben. Vergeet dan niet om ze daar dan ook een pluim voor te geven! Want ik weet nu al dat Nick volgende week weer net zo z'n best zal doen om zich goed te blijven gedragen!
woensdag 7 januari 2004 @ 13:42:34


Reacties

thamar @ vrijdag 19 maart 2004 - 12:38:43

he geoffrey, Leuke site heb je. De verhalen van je weblog heb ik met veel plezier gelezen en ik zal gelijk even kijken wat die beloningsklok nu precies is. Succes verder met je lio.

Maaike @ woensdag 4 februari 2004 - 15:42:13

Hee Geoffrey, allereerst een groot compliment voor je site! Ik ben zelf maandag met mijn lio begonnen en herken veel in je verhalen. Ik zat een beetje vast op het gebied van positief stimuleren, maar door de ideeen die ik hier vind kan ik weer even tegenaan!

linda sterrenburg @ maandag 2 februari 2004 - 19:45:19

Hallo Geoffrey, Leuk dat je zo'n kind een pluim geeft. Wat ik wel eens gedaan heb is om elke week een ander kind in het zonnetje te zetten. Alle kids uit de klas schrijven op een kladblaadje waar ze het kind van de week om bewonderen. Bijvoorbeeld ze kan goed gymen, heeft van die leuke krullen, kan hard rennen. Vervolgens werken twee klasgenoten dit uit in word met word art en printen dit uit met de kleurenprinter. Dan nog even bijknippen en op een gekleurd vel plakken. Aan de waslijn en klaar! En ook nog eens een glunderend kind in de klas. Een aanrader! Groetjes Linda

@ vrijdag 23 januari 2004 - 17:06:05

Goed idee, die Pluim vand e week! Trouwens, je beloningsklok werkt ook erg goed! De kinderen houden hem goed in de gaten! BEdankt voor al je leuke ideeen!!!!

Geoffrey @ zondag 11 januari 2004 - 15:02:09

Bedankt, anoniem! Overigens is Nick geen pluim van de week geworden... hij liet het in de tweede helft van de week bij de andere meester weer een beetje liggen. :\

anoniem @ zaterdag 10 januari 2004 - 23:04:35

Goed dat je hem gecomplimenteerd hebt! Herkenbare reactie van Nick. Ik heb dat ook wel bij een jongen die ik normaal vaak moet waarschuwen, en als hij het goed doet, hij al heel argwanend is als ik er iets van zeg. Succes met je LIO!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2022  Geoffrey Reemer