Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

woensdag 25 februari 2004

Schoolproject... poeh poeh!

De afgelopen twee weken hebben wij ons op school bezig gehouden met muziek. Dat was een reusachtig schoolproject, met heel veel toeters en bellen. Elke dag kregen we een kist met instrumenten, de kinderen hadden een projectboekje, er kwamen regelmatig muzikale gasten op school... kortom: het was heel boeiend en leerzaam voor de kinderen.

Projectonderwijs leek mij altijd zo leuk en interessant om te doen, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat het mij behoorlijk tegengevallen is. Het grootste probleem waar ik mee zat was het feit dat de hele structuur van de dag weg was. Zo'n beetje alle vakken waren geschrapt, en eigenlijk wisten de kinderen ook niet zo goed meer waar ze aan toe waren door al die nieuwe dingen. Ik moest nu ineens van alles zelf gaan verzinnen. Met vertrouwde dingen als liedjes aanleren en luisteroefeningen was dat geen probleem, maar wat doe je bijvoorbeeld met maar ťťn drumstel in je klas en 27 kinderen die er allemaal op willen spelen?

Ik moet denk ik nog erg wennen aan dit soort dingen, maar ik denk dat ik er over het algemeen toch wel vrij aardig uit ben gekomen. Vraag alleen niet hoe, want op dit moment ben ik echt wel even aan vakantie toe. Ik ben ook blij dat we na de vakantie weer het gewone rooster hebben, zodat de structuur weer een beetje terug is.
woensdag 25 februari 2004 @ 15:09:07


Reacties

Silvia @ zondag 29 februari 2004 - 22:14:53

Hoi Geoffrey, Ik lees met veel plezier je "column";-) Je bent heel open en wat je schrijft is zo lekker herkenbaar! Zelf sta ik al 3 jaar voor de klas en ik leer nog steeds elke dag! Dat maakt het onderwijs ook zo lekker boeiend. Ik wens je verder veel plezier met het LIO-en. Het is zwaar, ik weet het, maar begrijp dat de kids blij mogen zijn met zo'n meester die er helemaal voor gaat! Suc6 verder!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2022  Geoffrey Reemer