Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Terug naar weblogs Reacties  |   Reageren

zondag 31 oktober 2004

ICT heeft mijn toekomst

Computers en internet... dat is toch iets voor nerds met jampotglazen, of IT-ers die de hele dag niks anders doen dan praten over bits en bytes, of voor de lol hun schijf defragmenteren? Nou, laat mij dan maar zo'n IT-nerd zijn, want morgen begin ik aan een nieuwe baan bij softwarebedrijf Ambrasoft.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met Ambrasoft: dit bedrijf uit Enkhuizen maakt software voor het basisonderwijs. Ze bedienen op dit moment al ruim 5000 scholen, waar meer dan een miljoen kinderen gebruik maken van programma's als RekenSOM, Rekenen Totaal, Tafel Totaal, Woorden Totaal etc. In eerste instantie ga ik helpdesk-werk doen en leerkrachten ondersteunen bij het gebruik van deze software, maar het is niet ondenkbaar dat ik later ook mijn eigen bijdrage ga leveren aan het verbeteren van de producten.

Computers zijn tegenwoordig niet meer uit de maatschappij weg te denken, en daarom vind ik het belangrijk om ook kinderen hiermee in aanraking te laten komen. Natuurlijk moet het wel duidelijk zijn wat de rol van de computer is: een handig hulpmiddel, meer niet. Met computers kun je makkelijk hele contexten en modellen creŽeren bij moeilijke opgaven, of je kunt kinderen zelfstandig laten oefenen met allerlei uitdagende programma's. Dat is ťťn.

Maar de computer is net zo goed een communicatiemiddel en een expressiemiddel. In het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag stond een heel stuk over kinderen die vanuit school bezig zijn met weblogs, waarin ze vertellen wat ze allemaal beleven in hun leven. Of je kunt zelfs homepages met bovenbouwkinderen gaan maken, of interactieve speurtochten (webquests) houden. Het enige wat je nodig hebt is fantasie, en de wil om hier echt iets mee te doen.

Maar morgen begint mijn eerste werkdag als ICT'er. ICT heeft mijn toekomst, en zal altijd wel een speciaal plekje in mijn hart hebben.
zondag 31 oktober 2004 @ 16:02:57


Reacties

tine @ woensdag 10 november 2004 - 18:24:03

Hee Geoff! Ben je al compleet met jampotglazen? :D Eigenlijk mooi; je hebt twee 'hobby's' gecombineerd met deze baan! Komt er binnenkort een stukje in je weblog over hoe je het vind op je werk? Ik heb het idee dat je minder op het forum komt, maar ben toch wel benieuwd! Groetjes tine

Geoffrey @ zondag 7 november 2004 - 21:54:09

Mja, maar dit vind ik leuker dan van hot naar her rennen in de hoop dat ik ergens please please mag invallen. Ik hou wel van een beetje vastigheid ;-).

Roeline @ zondag 7 november 2004 - 15:45:50

Hebben jullie daarzo niet iets van een onderwijs-vervangingspool? Ik ben ook net afgestudeerd en heb er nu heel veel werk door. Op deze manier leer je veel scholen kennen en wellicht uiteindelijk een baan. Succes met je nieuwe werk, Roeline

Geoffrey @ woensdag 3 november 2004 - 19:27:08

Natuurlijk stop ik niet met het onderwijs. Wat ik nu aan het doen ben heeft ůůk met onderwijs te maken, en ik ga uiteindelijk ook wel voor de klas staan hoor. Maar of dat nou dit jaar of volgend jaar is of dat jaar erop... dat maakt niet uit. :)

Renske @ woensdag 3 november 2004 - 10:00:46

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, had dezelfde vraag als mariska

Mariska @ dinsdag 2 november 2004 - 21:54:30

He, stop je dan helemaal met het onderwijs? je leek me juist supergeschikt voor het onderwijs!

Reageren

Vanwege spam-overlast kun je helaas niet meer reageren op mijn weblogs. Sorry :(.Copyright ©2003-2022  Geoffrey Reemer