Index  |   Persoonlijk  |   Onderwijsvisie  |   Weblog  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Meester Geoffrey

Naam: Geoffrey Reemer
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Hoorn
Beroep: ICT-specialist / didacticus
Leeftijdsvoorkeur: middenbouw
Specialisaties: ICT, pedagogisch klimaat en geschiedenis
Kinderen hebben mij altijd al enorm aangesproken. Al op de basisschool was ik altijd in de weer om andere kinderen te helpen met hun werk, ook al vond de leerkracht dat niet altijd even leuk. Pas in de derde klas van het VWO wist ik dat ik leerkracht basisonderwijs wilde worden, en na vier jaar hard studeren heb ik dit doel eindeljk bereikt.

Omdat er na mijn afstuderen in het onderwijs weinig vacatures waren, ben ik verder gaan kijken naar andere dingen om te doen. En via het ICT-tijdschrift Vives, waarin een interview met mij werd geplaatst, kwam ik in contact met een educatieve software-uitgeverij. Deze leverancier van educatieve software zag wel wat in mijn kwaliteiten op zowel onderwijskundig als ICT-gebied, en bood mij een baan aan. Inmiddels werk ik daar al ruim vier jaar als ICT-specialist en onderwijsdeskundige en ik heb het enorm naar mijn zin. Het stelt mij in staat om mijn twee passies uitstekend te combineren.

In mijn leven zijn er vier dingen die voor veel waarde hebben: kinderen, vrienden, muziek en de computer. Ik speel zelf graag gitaar en luister veel naar allerlei soorten muziek. Op de computer hou ik me vooral bezig met websites maken. In 2008 wil ik hier een eigen bedrijfje in opzetten.

Hoewel ik inmiddels mijn krijtjes aan de wilgen heb gehangen om een carriŤre in de ICT-wereld te volgen, hou ik me nog steeds bezig met de vraag wat goed onderwijs nu eigenlijk inhoudt. Ik vind dat ieder kind in elke klas het recht heeft om zichzelf te zijn. Ook moet de leerkracht kinderen steeds uitdagen om nieuwe paden te bewandelen en een nieuwsgierige houding aan te nemen. Dat je daarbij als leerkracht zelf ook veel creativiteit nodig hebt is wel duidelijk, maar dat vind ik juist het leukste van het vak. Ik wil dan ook op mijn eigen website mijn ideeŽn over goed onderwijs en leuke lessen met jullie delen.

Als je meer wilt weten over hoe ik denk over onderwijs, bekijk dan de pagina met mijn onderwijsvisie. Wil je weten wat ik meegemaakt heb tijdens mijn tijd voor de klas? Kijk dan in mijn weblog.
Copyright ©2003-2023  Geoffrey Reemer