Index  |   Lespraktijk  |   Praktisch  |   Achtergrondinfo  |   Thema's  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Thema's en projecten

Hier vind je aanzetten tot thema's die ik in mijn stages uitgevoerd heb.

Feest en muziek - groep 1-2
Hoera, we gaan een feest maken, met veel muziek! Twee dingen die jonge kinderen heel erg aanspreken. Hier vind je de eerste opzet voor een uitgebreid thema hierover, waar je zeker een week mee kunt vullen. Veel feestplezier!


De dierentuin - groep 1-2
Kinderen houden van de dierentuin, en komen daar ook graag. In dit thema leren de kinderen meer over de dieren in de dierentuin. Ook kunnen ze zich helemaal uitleven bij het maken van een mooi aquarium en een heuze les apengymnastiek. Een goede verwerking na een schoolreisje naar Artis.


De dochter van de strandjutter - groep 3-5, verhalend ontwerp
Een eerste opzet voor een ontroerend verhalend ontwerp, over een meisje dat steeds maar weer gepest wordt door haar klasgenoten. In dit ontwerp vind je heel veel ideeŽn die je met je klas uit zou kunnen voeren, en het wordt afgesloten met het maken van een video over hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Aan te passen voor de groepen 3 t/m 5.


Gulliver's reizen - groep 5-6, rekenen
Gulliver's Reizen is nog altijd een avontuur dat tot de verbeelding spreekt. Die grote man die gevangen genomen wordt door die kleine Lilliputters. Een heel goed gegeven om te nemen als uitgangspunt voor een interessante lessenserie voor rekenen. Bij dit thema ligt de nadruk op verhoudingen en meten, en het bestaat uit drie lessen.


Op reis door de tijd - groep 5-6 of 7-8, geschiedenis
Verzameling lesideeŽn rondom het thema vervoer. Dit thema sluit aan bij de methode Wijzer door de tijd. Dit thema bestaat naast de methodelessen uit een lesidee rond Beeldende Vorming, en een geschiedenisspel waarmee je heel goed de geleerde kennis kunt toetsen. Voor de bovenbouw vind je hier ook aparte werkbladen.


Copyright ©2003-2024  Geoffrey Reemer