Index  |   Groep 1-2  |   Groep 3-4  |   Groep 5-6  |   Groep 7-8  
  Vraag en antwoord  |   Thema's en projecten  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Print-vriendelijke pagina
Het Carnaval der Dieren
Groep 7-8 - Muziek

Benodigdheden:
Het carnaval der dieren is voor mij ťťn van de mooiste klassieke werken ooit gecomponeerd. Het is al vrij oud (1886), maar nog steeds wordt dit werk van Camille Saint-SaŽns door velen gewaardeerd. Het is ook een prima manier om kinderen op een toegankelijke manier met klassieke muziek kennis te laten maken.

Op de CD staan een aantal muziekstukken, die te maken hebben met een dier. Het eerste nummer is bijvoorbeeld "De koninklijke mars van de leeuw", en klinkt ook erg bombastisch. Een muziekstuk over een aquarium heeft veel kristaleffecten, terwijl het stuk van de zwaan weer heel rustig en sierlijk is. Bij de CD hoort een werkblad, waarop plaatjes van de dieren staan. De kinderen moeten steeds het juiste nummer van het fragment bij het juiste plaatje schrijven.

Het beste is om van tevoren al te bespreken: hoe zal muziek bij dit dier klinken? Je kunt de muziekstukken het beste twee keer laten horen, en alles per fragment nabespreken. Het is niet eenvoudig, maar als je het goed begeleid, vinden kinderen dit heel leuk om te doen!

Terug


Copyright ©2003-2024  Geoffrey Reemer