Index  |   Groep 1-2  |   Groep 3-4  |   Groep 5-6  |   Groep 7-8  
  Vraag en antwoord  |   Thema's en projecten  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Print-vriendelijke pagina
De koningin huilt
Groep 1/2 - Drama

Benodigdheden:
  • Verhaal: De koningin huilt
  • Speelmateriaal: kroontjes, rood kleed, speelgoedmuis, muziekinstrumenten, speelgoedmicrofoon, clownsattributen, feest CD
Een leuke les waarin de kinderen een verhaal over een huilende koningin naspelen. Als je dit overtuigend kunt brengen, zullen de kinderen het geweldig vinden. Je kunt beginnen met een klein gesprekje over emoties, bijvoorbeeld met: "Wat doe je als je blij bent? En hoe kijk je als je boos bent? En verdrietig?" Vervolgens vertel je dat je ťťn iemand kent die nooit lacht. Dat is de Sprookjeskoningin. Die loopt de hele dag te huilen. Dan vertel je het verhaal over deze koningin.
Als je klaar bent, zet je een troon (twee stoelen met een kleed erover) klaar en wijs je een koning en koningin aan. Kies hiervoor kinderen die niet zo bang zijn om te spelen. Dan begin je te vertellen. Probeer te stimuleren dat de koning en de koningin een beetje laten zien wat je vertelt. Als de zangers, muzikanten en clowns in het verhaal komen, wijs je steeds een groep kinderen aan die dit mogen spelen. Aan het einde is er een groot feest en mogen de kinderen dansen op een feest CD.

TIP: Laat je niet teveel binden door de attributen. Als je geen muziekinstrumenten hebt, neem dan dansers in plaats van muzikanten.

Vrij naar een idee van dramadocente Elizabeth van Wely, Hogeschool IPABO

Terug


Copyright ©2003-2024  Geoffrey Reemer