Index  |   Groep 1-2  |   Groep 3-4  |   Groep 5-6  |   Groep 7-8  
  Vraag en antwoord  |   Thema's en projecten  
Menu
Index De Meester Lespraktijk LesideeŽn Werkbladen Liedjes Boekverslagen Links Gastenboek en e-mail
Tip: kijk ook eens in mijn IdeeŽnregister

Geoffreys nieuwste project:

Print-vriendelijke pagina
De Winkel van het Onmogelijke
Groep 7-8 - Taal

Benodigdheden:
Bij dit afmaakverhaal kunnen de kinderen hun fantasie volledig benutten. Het verhaal gaat namelijk over een ik-persoon (de kinderen zelf), die in een winkel komt waar "niets onmogelijk is". De ik-persoon mag wensen wat hij wil, en wat hij wenst, dat mogen de kinderen zelf bedenken. Willen de kinderen een avontuur met indianen beleven? Dat kan! Willen de kinderen rijk en beroemd worden? Ze kunnen er naar hartelust over fantaseren!

Voorafgaand aan deze opdracht is het goed om een gesprekje over wensen te houden. Lees bijvoorbeeld eerst het begin voor en vraag de kinderen wat zij zouden wensen. Als er alleen maar materiŽle wensen uitkomen, kun je ook vragen wie een zo spannend mogelijke wens kan bedenken... zo'n wens waarmee je een heel spannend avontuur kunt beleven. Op die manier kunnen de kinderen elkaar op ideeŽn brengen.

Als je deze activiteit zelf zo enthousiast mogelijk aanbiedt, zul je zien dat er altijd wel een paar schitterende verhalen uitkomen. En dan is het ontzettend leuk om zulke verhalen na te kijken.

Terug


Copyright ©2003-2024  Geoffrey Reemer